The Vanity Skin Clinic

Acne

Acne is een huidaandoening die zich kenmerkt door mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen. Als we spreken van acne, dan is er meer aan de hand dan slechts een paar pukkeltjes of puistjes.

Acne kan zelfs zo erg zijn dat het je belemmert in je dagelijks leven. Gelukkig zijn er effectieve manieren om acne te verminderen.

Oorzaken van acne

Acne komt het meest voor bij mensen in de leeftijd van 12 tot 24 jaar, maar ook op latere leeftijd kan je last hebben van acne.

Acne kan verschillende oorzaken hebben. In de puberteit zorgen hormonen ervoor dat je talgproductie toeneemt. Bovendien wordt de talg dikker en raken talgklieren sneller verstopt.

Ook de p.acnes bacterie (propionibacterium acnes) kan acne veroorzaken. Deze bacterie beschadigt de wand van de afvoerkanaaltjes in de huid, waardoor talg in de omliggende huid terechtkomt. Hierdoor ontstaan onderhuidse ontstekingen en worden aan de oppervlakte roodheid en puistjes zichtbaar.

 

Acnebehandeling bij The Vanity

Wil je acne verminderen in Amsterdam, dan ben je bij The Vanity aan het juiste adres.

We starten altijd met een professionele huidscan. Daarmee maken we een uitgebreide analyse van je huid en zo krijgen we een goed beeld van jouw huidconditie en de ernst van de acne. De volgende stap is het maken van een behandelplan op maat.

Behandelingen

Behandelingen die we veel toepassen om acne te verminderen zijn de Crystal Glow peeling, HydraFacial® en Oxygen Rx. De acne behandeling is gericht op het activeren van de herstelmechanismen van de huid. We houden het behandelproces altijd nauwkeurig in de gaten. Als het nodig is sturen we bij. We geven je ook een uitgebreid advies voor thuisverzorging met door ons voorgeschreven producten van de hoogste kwaliteit.

Deze ondersteunen de behandelingen in de salon en zorgen uiteindelijk voor het resultaat waar je van droomt: een huid zonder acne. Jouw acnebehandeling kan mogelijk worden vergoed door je zorgverzekering. Wil je weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Samen met jou gaan we op zoek naar de allerbeste versie van jouw huid. Start jouw beauty journey bij ons en boek een gratis consult met de huidexpert.