The Vanity Skin Clinic

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid heeft vaak een verminderde barrièrefunctie. Dit maakt de huid minder goed beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals hitte en kou.  Als je last hebt van een gevoelige huid heb je vaak ook last van een rode huid. Een verminderde barrièrefunctie vergroot ook de kans op ontstekingen in de huid. Door inspanning, hormonale schommelingen, stress en temperatuurwisselingen kan de roodheid verergeren. Is er sprake van blijvende roodheid, dan heb je waarschijnlijk te maken met de huidaandoening couperose of rosacea. 

Oorzaken van gevoelige huid

Een gevoelige huid komt vaak voor en kan verschillende oorzaken hebben. Zoals beschreven kan er sprake zijn van een huidaandoening als rosacea.

Maar een gevoelige huid kan ook worden veroorzaakt door een overgevoeligheid of allergie, door je levensstijl, hormoonschommelingen, medicijngebruik, ouderdom en erfelijkheid. Over het algemeen reageert een gevoelige huid heftiger dan normaal op invloeden van buitenaf. Je hebt dus sneller last van wind, kou, zon en sterke wisselingen in temperatuur.

Gevoelige huid behandelen bij The Vanity

Heb je een gevoelige, rode huid, dan kan dat heel vervelend zijn. Het kan je zelfvertrouwen aantasten en ervoor zorgen dat je minder zin hebt in sociale contacten. Vaak is het ook lastig om cosmetica te vinden waar je huid niet overgevoelig op reageert. Gelukkig kunnen we zowel de rode huid als de gevoelige huid in Amsterdam doelgericht behandelen bij The Vanity. 

Behandelingen

Een behandeling die we veel toepassen bij dit huidprobleem is de SWiCH-behandeling. Dit is een niet-invasieve vervanger voor chemische peelings die gericht is op het activeren van de herstelmechanismen van de huid. Het is verder heel belangrijk de huid ook na de behandeling goed te blijven verzorgen. Alles moet gericht zijn op bescherming, kalmering en herstel van de huidbarrière. Zorg er bovendien voor dat je direct zonlicht vermijdt en gebruik het hele jaar door een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Wij geven je graag een persoonlijk advies voor de beste bescherming en verzorging van jouw gevoelige huid.   

Samen met jou gaan we op zoek naar de allerbeste versie van jouw huid. Start jouw beauty journey bij ons en boek een gratis consult met de huidexpert.