The Vanity Skin Clinic

Wat zijn littekens?

Wanneer je huid beschadigd raakt, ontstaat er een litteken. Hoewel ze een natuurlijk resultaat zijn van het genezingsproces van de huid, vinden veel mensen littekens ontsierende plekjes. Bij The Vanity kunnen we littekens doelgericht behandelen en de huid helpen er gladder en gezonder uit te zien.

Oorzaken van littekens

Een litteken is dus het gevolg van een beschadiging van de huid. De huid kan beschadigen door een wond(je), maar littekens kunnen ook ontstaan als je last hebt gehad van hevige acne (dit noemen we ook wel acnelittekens), wanneer je geopereerd bent of een huidziekte hebt gehad.

Het uiterlijk van een litteken kan verschillen afhankelijk van de diepte van de beschadiging en de oorzaak, maar ook je leeftijd, genetische factoren en hoe goed de wond is verzorgd tijdens het genezingsproces, spelen hierbij een rol.

Litteken-behandeling bij The Vanity

Littekens behandelen kan op verschillende manieren. We beginnen altijd met een huidconsult waarbij we goed kijken naar de conditie van je huid en de structuur van het litteken (of de littekens). De volgende stap is het opstellen van een behandelplan om jouw littekens te verminderen.

Behandelingen

Behandelingen die we bij The Vanity veel toepassen om littekens te verminderen zijn chemische peelings en medische microneedling.

Bij een chemische peeling exfoliëren we de bovenste huidlaag, waardoor deze een gladder uiterlijk krijgt en zullen littekens minder opvallen.

Medische microneedling is een techniek waarbij met kleine steriele naaldjes in de huid wordt geprikt. Daarmee stimuleren we het natuurlijke genezingsproces van de huid en zorgen we ervoor dat littekens minder zichtbaar worden.

Samen met jou gaan we op zoek naar de allerbeste versie van jouw huid. Start jouw beauty journey bij ons en boek een gratis consult met de huidexpert.