The Vanity Skin Clinic

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn lichte tot donkere verkleuringen van je huid. Ze zijn het gevolg van een verstoring in de pigmentaanmaak van de huid. Naast licht- en donkerbruin kunnen de vlekken ook wit, grijs of rood zijn. Pigmentvlekken die het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht zien we vaak in het gelaat, maar ze komen ook voor op de hals, het decolleté de handen en het bovenlichaam. 

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, waaronder:

Oorzaken van pigmentvlekken

Pigment wordt ook wel melanine genoemd en is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door pigmentcellen. Pigment beschermt je huid tegen de schadelijke stralen van de zon. Bij blootstelling aan zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe en wordt je huid bruin. Wordt dit proces verstoord, dan kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Pigmentvlekken behandelen bij The Vanity

Veel mensen vinden pigmentvlekken ontsierend. Gelukkig zijn er manieren om pigmentvlekken te verminderen of verwijderen. Bij The Vanity in Amsterdam passen we verschillende behandelingen toe om pigmentvlekken te laten verdwijnen. Tijdens een huidanalyse met de Observ stellen we vast of het pigment oppervlakkig of dieper gelegen is. Aan de hand daarvan maken we een behandelplan, gecombineerd met een advies voor thuisverzorging. 

Behandelingen

Behandelmethoden die we vaak inzetten bij pigmentvlekken zijn chemische peelings en medische microneedling. Meestal raden we een kuurvorm aan van een aantal behandelingen met een interval van 2 tot 6 weken.

Na de huidanalyse stellen we een persoonlijk behandelplan op dat nauwkeurig is afgestemd op jouw huid en de mate en ernst van de pigmentvlekken. Het is zowel tijdens als na de behandeling belangrijk om factoren die de kans op terugkeer van hyperpigmentatie vergroten (zoals onbeschermde blootstelling aan zonlicht), te vermijden. 

Samen met jou gaan we op zoek naar de allerbeste versie van jouw huid. Start jouw beauty journey bij ons en boek een gratis consult met de huidexpert.